8.9.2020

Tästä alkaa väitöskirjan teko

Uuden projektin myötä päätin herättää vanhan blogini henkiin. Ne jotka eivät ole aiemmin blogiani lukeneet, voivat tutustua vanhempiin postauksiin, jotka kertovat vuosistani ammattilaisluistelijana Disney On Ice -kiertueella. Tuolloin luistelu oli tärkein juttu ja latina hetken aikaa taka-alalla. Nyt on toisin päin. Opetan ja tutkin latinaa ja harrastan siinä sivussa vähän taitoluistelua.

Ajankohtainen uutinen on siis se, että olen aloittanut jatko-opinnot Turun yliopistossa. Tässä vaiheessa itse väitöskirjasta ei ole kovin paljon muuta kerrottavaa kuin aihe, eli aion tutkia herjauksia Pompejin seinäkirjoituksissa ja Martialiksen runoissa. Ehkä avaan tutkimussuunnitelmaani jossain vaiheessa tarkemmin. Juuri nyt kirjoitan apurahahakemuksia ja odotan päätöksiä aiemmista hauista. Väitöskirjan ohella tutkintoon kuuluu muita opintoja, joten opiskelen tämän syksyn aikana muun muassa tutkimusetiikkaa, tiedeviestintää (jota tämäkin blogi kai edustaa) ja metodeja. Koska tykkään opiskella aina jotain uutta, valitsin heti alkuun korpuslingvistiikan peruskurssin, vaikka en tiedä, onko siitä hyötyä väitöskirjani kannalta. Kun on ollut vuoden poissa yliopistolta, tuntuu hyvältä saada taas poimia valikoimasta sitä, mikä itseäni kiinnostaa.

Aion kirjoittaa tähän blogiin väitöskirjatutkimukseni vaiheista, projektin herättämistä ajatuksista ja ehkä vähän muustakin. Kirjoitan ennen kaikkea itseäni varten, jotta voin myöhemmin katsoa, miten homma eteni ja mihin olen lopulta päätynyt. Päätin tehdä sen blogin muodossa, jos vaikka joku muukin on kiinnostunut seuraamaan projektini etenemistä. Väitöskirjatyön aloittaminen on ollut pitkä prosessi, ja paljon on pitänyt pohtia ja päättää jo ennen itse opintojen aloittamista. Kirjoitan toisella kerralla lisää näistä pohdinnoista ja siitä, miten tähän on tultu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti